אשמח לקבל תשובה...

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

17/03/2009 | 20:16 | מאת: רחלי

שלום אני לאחר ניתוח טראב,(מכיוון ששום טיפול תרופתי,כולל טיפות וכדורים לא עזרו) סוג הגלאוקומה שהיה לי הינו: זווית סגורה. אצלנו בבית זה לא תורשתי, ואצלי הלחץ התוך עיני של העין הגיע ל-41. אני בת 28 ומחלת הגלאוקומה התגלתה אצלי בגיל 27 לפני שנה בערך. וכרגע לאחר הניתוח אני עם לחץ של 7-10.(אני בביקורת של רופא כל חודש ועם טיפות של pred forte) ברצוני לדעת מספר דברים:1.האם ישנו חשש לבצקת?! בעקבות לחץ נמוך?(ככל שידוע לי הלחץ אמור להיות בין 12-20) 2.אני מטופלת בכדורי טופמקס-לאפילפסיה אשר רשום עליהם שישנו חשש להיווצרות גלאוקומה מהסוג השני של זווית פתוחה- אני די חושבת שישנו קשר בין לקיחת הכדור לבין היווצרות הגלאוקומה, האם ישנה דרך לברר לגבי הנושא הנ"ל, בכל אופן עדיין יש לי עין אחת שלא נפגעה ואם ישנו קשר אני מעדיפה להגן עליה (אפילו ע"י חיפוש טיפול תרופתי אחר לאפילפסיה).3.האם ניתן להמליץ לי על רופא טוב בשביל לקבל ח"ד נוספת לגבי מצב העין,בבדיקת העין פנים מול פנים?!- למרות שאני מאוד מרוצה מהרופאה. אני עדיין מעוניינת לשמוע ח"ד נוספת.- זה בחיים לא מזיק. בתודה מראש. והמון בריאות.רחלי.

18/03/2009 | 07:08 | מאת: פרופ' שלמה מלמד

Topamax is clearly related to angle closure glaucoma. You are right.We even understand the exact mechanism... Will be haoppy to see you, Tel. 09-9504340 Professor S. Melamed

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות