גלואוקמה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

17/03/2009 | 14:05 | מאת: ע.ב

שלום רב, צעיר בן 36 אובחן לאחרונה עם לחץ תוך עיני גבוה 26/24 קרנית 503 מטופל כרגע בקסלטן טיפה אחת ביום, עצבי ראיה נראים תקינים בבדיקת רופא עיניים (לפני בדיקת שדה ראיה). השאלה- במידה ומקפידים על הטיפול מה הצפי להחמרה במצב הראיה ואיבוד כולל שלה? בנוסף האם מומלץ לי לפי הנתונים לעיל לערוך טיפול בלייזר קר. בברכה, עומרי

17/03/2009 | 14:44 | מאת: פרופ' שלמה מלמד

The diagnosis is Ocular Hypertension if there is no damage to the optic nerve AND visual fields Risk factors for conversion to glaucoma include family history (??), thin cornea (yes), myopia (short sided vision) AND more. So , you have to be evaluated with ALL components taken into account. SLT (the cold laser) can be very successful in controlling the pressure,but I need to check the angle AND all other factors before doing it Prof. S. Melamed 09-9504340...

17/03/2009 | 15:44 | מאת: ע.ב

תודה על תגובתך ד"ר מלמד ומספר הטלפון. אין היסטוריה משפחתית של גלאוקומה (יש קטרקט לאבי). קוצר ראיה קל (מספר 1.5) בחור לבן. זוית פתוחה של העין. האפ הפרטים האלו מוסיפים במשהו? האם ניתן לקבל פרטים כללים על הסיכוי להיות מאובן בגלוקומה ואם אובחן לההתעוורות במצבים כאלו? בברכה, ע

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות