לחץ בעין

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

01/02/2013 | 09:17 | מאת: כפיר

שלום רב בעקבות שימוש במקסיטרול משחה במשך 4 ימים לאחר מכן הרגשתי את גלגל העין נפוח כמו בלון ותחושה כאילו משהו דוחף את הקרנית החוצה ותחושה כאילו העין שלי תפוסה מאחור ויש קושי יותר לסובב את הענים עם הקלות במשך היום בעקבות כך עשיתי בדיקת לחץ כמה ימים לאחר אותו מקרה בעיניים ותוצאתה הייתה לחץ 16 . כיום לאחר כחודש התחושות שציינתי מעלה משתנות במהלך היום בבוקר אחרי שאני קם משינה מרגיש את העין נפוחה עם קצת קושי לסובב את העין שמשתפר וכמען נעלם אחרי שעה שעה וחצי לאחר מכן אך בסביבובת 6 בערב מתחילה להיווצר שוב פעם אותה תחושה שחוזרת על עצמה יום יום חשוב לציין שהשימוש במקסיטרול בייחד עם טיפות כרומופטיק החלו עקב אלרגיה בעין כאשר ההלרגיה עדיין קיימת ותסמינייה הם צריבה תחושת יובש ולפעמים גרוד חשוב לציין שאני בן 26 בריא אני בדרך כלל ותסמינים הללו לא היו קיימים לפני. 1.האם לחץ 16 זהו לחץ תקין האם יש מקום לדאגה חשוב לציין שני 7 חודשים גם סבלתי מאלרגיה וטופלתי בזדיטן ו fml במשך שבו 3 פעמים ביום אבל זה לא גרם לי למצב שציינתי . 2.האם העובדה שנבדקתי במכשיר למדידת לחץ שזורק לחץ אוויר - העיניים היו פתוחות ולאחר שנזרק לחץ האוויר על העין נסגרה העין מהרפלקס. האם זה בסדר או שכך זה תקין וזה נתן את הלחץ התקין? 3. האם נשמע לך כמו מקרה שיכול לעשות נזק לקרנית ? 4 האם העובדה שהכנסתי את המשחה למקרר ... לא למקפיא ... היא שגרמה למשחה לגרום לתסמינים כמו שציינתי ? 5. האם לדעתך חודש אחרי יש המלצה לבצע את בדיקת הלחץ שוב ומדוע? תודה רבה מראש

01/02/2013 | 09:52 | מאת: פרופ' שלמה מלמד

לחץ 16 הינו לחץ תקין עדיף למדוד בשיטה הרגילה ולא בלחץ אויר. פרופ. מלמד 09-9504340

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות