לחץ תוך עיני וגלאוקומה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

12/01/2009 | 19:15 | מאת: מירה

האם לחץ תוך עיני בלבד נחשב לגלאוקומה ? שדה ראיה תקין , עובי קרנית תקין,עצב ראיה תקין. אילו טיפות נחשבות המילה האחרונה להורדת הלחץ התוך עיני ולפי מה בוחרים את סוג הטיפות הכוונה לסוג שמפחית את יצור הנוזל ולסוג שגורם לניקוז טוב יותר. לתשובתך אודה ,מירה

13/01/2009 | 09:05 | מאת: פרופ' שלמה מלמד

Elevated pressure alone without all other signs is defined as "Ocular Hypertension" (OHT), AND not Glaucoma. To convert to Glaucoma one needs to have risk factors like: family history, thin cornea, myopia etc., plus some signs of optic nerve asymetry. the choice of drug OR even early use of laser (SLT) is decided upon only after exam, per individual condirtion of the eye. Prof. S. Melamed

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות