גלאוקומה ועמידות ראש

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

18/12/2008 | 19:41 | מאת: אסף

שלום רב, אני בן 30 והתגלתה אצלי גלאוקומה שניונית (בעקבות חבלה בעין) בגיל 23, אני מטופל באלפאגן ולומיגן בשתי העיניים, למרות שהלחץ גבוה בעיקר בעין ימין (עד41 מ"מ כספית ללא טיפול). אני מתרגל יוגה כבר כמה שנים, ורציתי לשאול אם יש השפעה על מצב הלחץ התוך עיני בעת תרגול של עמידת ראש/נר. והאם צריך להקפיד על אופן תרגול מסויים? תודה רבה אסף

19/12/2008 | 12:46 | מאת: פרופ' שלמה מלמד

Positioning of your body upside down can indeed increase pressure in the eyes. However, if this is after trauma, the pressure elevation is the result of the trauma if the drainage system was affected. You need to be examined carefully AND consider other treatment options. Prof. S. Melamed.

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות