שאלה על טרבטן

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

05/11/2008 | 11:13 | מאת: אורנה

שלום פרופ' שלמה מלמד . אימי הסובלת מגלאוקומה , משתמשת בקביעות בטרבטן ( ובנוסף גם בקוסופט ) . אני המתעניינת גם ברפואת עיניים , נתקלתי לאחרונה במחחקר ( מהז'ורנל acta ophthalmologica 2008 Uusitalo H ) שמצא שבקבוצה של קסלטן , טרבטן ולומיגן , החומר הפעיל בנזקוניום כלוריד ( BAC ) עלול לגרום לנזק לקרנית . מה דעתך על מחקר זה ? ( רופא העיניים של אימי דווקא אמר לה שתמשיך להשתמש בטרבטן , אבל אימי מבולבלת )

05/11/2008 | 14:09 | מאת: פרופ' שלמה מלמד

Benzalkonium is a carrier used for most ophthalmic dtugs. I t does not cause corneal damage in great majority of cases... She can continue Travatan if the pressure responds well to this treatment... Prof. S. Melamed

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות