דורזולומיד וגלאוטן.שאלה לגבי תוצאות הטיפול התרופתי והמשך טיפול

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

12/11/2019 | 12:07 | מאת: יעל מוצפי

שלום וברכה אני סובלת מROP ולאחרונה לאחר לידה עלה הלחץ בעין אחת . טופלתי כ5 חודש בדורזולומד וגלאוטן . לפני כיומיים הרופא המטפל החליט שעלי להפסיק את טיפות הדורזולומיד .ובעוד שבוע לבא להיבדק (הלחץ היה תקין בבדיקות בכל ה5 ח') . א. האם היובש בעיניים עקב הטיפות(2 הסוגים) יכל לגרום לשינויים בראיה? מאחר ויש שינוי ואני רואה פחות טוב במרחב הקרוב והבינוני . ב. האם יכל להגרם נזק לקרני או לחלק הקימי של העין באופן כלשהו? חשוב לי מאד לדעת מאחר והטיפול הוא בעין החזקה והעיקרית .וממש מצער אותי שישנה החמרה . ערכתי בדיקות שדה ראיה ו oct טרם קיבלתי הסבר על התוצאות. ומשמעותן. אודה מאד להתייחסותך. תודה רבה לך יעל

יעל שלום רב, מכיון שמדובר במקרה מורכ של ROP וגלאוקומה אני ממליצה לשאול את הרופא לגבי הטיפול לאחר עיון מדוקדק בבדיקות הOCT ושודת ראיה שעשית. לגבי היובש- יובש ניכר יכול לגרום לירידה בראיה אך לאור המחלות הנוספות שאת סובלת מהן קשה לדעת אם היובש הוא הגורם לירידה בראיה. בריאות שלמה, פרופ ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות