מדידת קיעור עצב הראיה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

09/08/2018 | 12:49 | מאת: אילנה

שלום. האם יתכנו הבדלים גדולים במדידות קיעור עצב ראיה? בבדיקת rnfl לפני חצי שנה (עם אובאיטיס וטיפול בסטרודקס) - בעין ימין 0.85 שמאל 0.80. בבדיקת רופא ראשון לפני חודשיים (ללא דלקת וללא סטרודקס) - ימין 0.9 שמאל 0.7 ובבדיקת רופא נוסף לפני שבועיים - ימין 0.4 שמאל 0.7. האם ייתכנו שינויים כאלה בעצב או שיש בעיית מדידה. איזו מדידה מדוייקת יותר, של רופא או rnfl ?

09/08/2018 | 22:59 | מאת: אילנה

ברצוני לציין כי שדות הראיה תקינים. תודה

אילנה שלום רב, שינויים בין בדיקה לבדיקה בהחלט קיימים . כל הבדיקות אמינות באותה מידה ויש להתייחס אליהן בחשיבות רבה. מה שחשוב זה ההחלטה על טיפול ומניעת התקדמות וזה נקבע על פי פרמטרים רבים. בריאות שלמה. פרופ' ורבין

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות