טיפות אפלאגן לשיפור ראייה בלילה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

22/05/2018 | 23:05 | מאת: ליאור

פרופסור שלום. האם טיפות לגלאוקומה כמו אפלאגן / קומביגן יכולות להיות יעילות לשיפור ראייה אצל מי שנותרה לו יתרת צילינדר לאחר ניתוח לייזר? אגב, הניתוח בוצע לפני 10 שנים. בתודה ובברכה.

טיפות להורדת לחץ לא עוזרות בשיפור הצילינדר. בריאות שלמה

26/05/2018 | 11:05 | מאת: ליאור

תודה רבה על המענה. טענת הרופא המטפל היא שאיכות הראייה בעזרת הטיפות משתפרת בגלל שהן מקטינות את האישון בלילה ומכאן שיש שיפור בראייה וניתן שלא לבצע ניתוח לייזר לתיקון ולהסתפק בעזרת הטיפות. אודה לחוות דעתך. בנוסף, אשמח לדעת האם כאשר טיפות אלו נלקחות כמה חודשים רצוף יש להן השפעה על מערכת העצבים? (אני שואל כיון שאני מקבל תרופות נוגדות דיכאון וחרדה VIEPAX XR וקלונקס).

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות