טיפות לגלאוקומה לקראת אבחנה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה בניהול עמותת לראות

05/12/2017 | 15:57 | מאת: דניאל

שלום, נבדקתי ע"י רופא עיניים (מומחה גלאוקומה) וכרגע ההבחנה היא חשש (קל) לגלאוקומה. כחלק מטיפול מונע ולקראת האבחנה הסופית הרופא ממליץ לקחת טיפות אלקון אזופט 1% למשך כ- 3 חודשים בכדי לבחון את ההחלטה לגבי האם יש/אין גלאוקומה. השאלה היא , במידה ובעזרת ה' יוחלט שאין גלאוקומה, האם עלול להיות נזק בזה שאקח את הטיפות הנ"ל (בדיעבד ללא צורך) או שפשוט מפסיקים לקחת את הטיפות וחוזרים לשיגרה ואין נזק או תלות כלשהיא .... בברכה רבה דניאל

דניאל שלום ההחלטה אם יש או אין גלאוקומה נקבעת על סמך מדדים ופרמטרים רבים אבל לא על סמך תגובה לטיפול כמו אלקון אזופוט. בדרך כלל כשמחליטים שי גלאוקומה או סיכון ומחליטים על טיפול הוא לכל החיים. לכל תרופה יכולים להיות תופעות לוואי זה מאוד אינדיבידואלי ותלוי בגורמים רבים בריאות שלמה. פרופ' ורבין

07/12/2017 | 07:59 | מאת: דניאל

שלום ותודה ובהמשך לשאלתי הקודמת ברצוני לחדד במעט, נבדקתי ע"י רופא עיניים (מומחה גלאוקומה) וכרגע ההבחנה היא חשש (קל) לגלאוקומה (בדיקת שדה ראיה יצאה תקינה וכן ביצעתי בדיקות נוספות כמו OCT שלא ידוע לי מה תוצאותיהן). בנוסף , ביצעתי בדיקות לחץ תוך עיני 3 פעמים במהלך היום והתוצאות נתונות בטבלה הבאה: עיין ימין עיין שמאל בוקר - 19 17 צהריים - 13 12 ערב - 12 12 השאלה היא, האם יכול להיות שיש הפרשים גדולים בין הבדיקות של הבוקר לבין הצהריים והערב (או אולי הבדיקה של הבוקר שגויה) בכל אופן על מנת לבדוק אפשרות לאזן את התוצאות הרופא ממליץ לקחת טיפות אלקון אזופט 1% למשך כ- 3 חודשים בכדי להמשיך ולבחון את ההחלטה לגבי האם יש/אין גלאוקומה. בברכה רבה דניאל

מנהל פורום גלאוקומה בניהול עמותת לראות