תוצאות OCT

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

20/08/2014 | 23:18 | מאת: נסיה

שלום רב. בת 58. חולת בכצ'ט סובלת מהפרעות בראייה. בצילום OCT מ5.8.14 ; עין ימין Vitreo-Macular Traction, ו- ERM על פני הרשתית עם שינויים גליים של פני הרשתית. משיכת הרשתית באזור המקולרי יוצרת הפרדה בין שכבות הרשתית, וציסטות רטינליות- לא הודגם חור. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-515 מיקרון. )ספקטרליס( החמרה בהשוואה ל- OCTקודם. עין שמאל מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים. פני הזגוגית האחוריים מופרדים חלקית עם אזורי חיבור מקולריים, ללא שינויים ברשתית. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-223 מיקרון. )ספקטרליס( ללא שינוי בהשוואה ל-OCT קודם. האם מצב זה קשור למחלה הבסיסית שלי? האם ניתוח במצב זה הוא דחוף? תודה

10/09/2014 | 12:56 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שני המצבים יכולים להביא להיווצרות ERM ומשיכת זגוגית. השאלה שיש לשקול בשל המצב הדלקתי את המועד לניתוח

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות