אבקש להתייעץ

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

06/08/2014 | 13:14 | מאת: נסיה

שלום רב. בת 58. חולת בכצ'ט סובלת מהפרעות בראייה. בצילום OCT מ5.8.14 ; עין ימין Vitreo-Macular Traction, ו- ERM על פני הרשתית עם שינויים גליים של פני הרשתית. משיכת הרשתית באזור המקולרי יוצרת הפרדה בין שכבות הרשתית, וציסטות רטינליות- לא הודגם חור. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-515 מיקרון. )ספקטרליס( החמרה בהשוואה ל- OCTקודם. עין שמאל מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים. פני הזגוגית האחוריים מופרדים חלקית עם אזורי חיבור מקולריים, ללא שינויים ברשתית. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-223 מיקרון. )ספקטרליס( ללא שינוי בהשוואה ל-OCT קודם. בOCT שנערך לפני 4 חודשים התוצאות: עין ימין .VITREOUS TRACTION הפרדה חלקית של פני הזגוגית מהרשתית עם שרידי חיבור שלה ומשיכת הרשתית באזור המקולרי בלי הפרדה בין שכבות הרשתית. ERM על פני הרשתית עם אזורי חיבור והפרדה, ציסטה מקולרית מרכזית ועיבוי הרשתית הפרי- מקולרית עקב נוזלים. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-577 מיקרון. )ספקטרליס( עין שמאל מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים. פני הזגוגית האחוריים מופרדים עם מוקדי חיבור באזור המקולה ללא שינויים ברשתית. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-227 מיקרון. )ספקטרליס( ברור לי שיש החמרה. האם חייבים לנתח? מה הסיכויים להצלחה? האם קשור למחלות הבסיס שלי. תודה

10/09/2014 | 12:52 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לצערי שאלתך ארוכה מידי ואיני יכות לענות עליה בפורום

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות