ויטרקטומיה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

27/01/2014 | 14:21 | מאת: ענת

שלום רב, אני סובלת מקוצר ראייה גבוה ועברתי בעבר ניתוחי חיגור להפרדות רשתית. כיום יש סיכוי שאעבור גם ניתוח ויטרקטומיה ואני חוששת מאוד מהניתוח. רציתי לשאול האם ההחלמה קשה יותר מניתוח חיגור? מהם סיכויי ההצלחה? האם ניתן יהיה לחזור להשתמש בעדשות מגע לאחר ההחלמה מהניתוח? אני משתמשת בעדשות מגע רכות כבר שנים. תודה

27/01/2014 | 23:22 | מאת: פרופ' דב וינברגר

השאלה מה הסיבה לויטרקטומיה. אני בדרך! כלל הניתוח לא צריך להיות מסוכן ואין חששש להאכי. עדשות מגע

02/02/2014 | 12:34 | מאת: ענת

שלום, תודה על תשובתך. הסיבה לניתוח היא ככל הנראה הפרדות רשתית חוזרת. האם ניתן לקלבל מידע לגבי סיכויי הצלחה והמן האפשרויות במידה והניתוח לא מצליח? (כלומר, אם תתרחש הפרדות רשתית נוספת גם לאחר הניתוח) תודה

05/03/2014 | 12:32 | מאת: פרופ וינברגר

ויטרקטומיה היא פרוצדורה שביד מנתח מיומן מבוצעת בהרדמה מקומית וההחלמה ממנה היא יחסית קלה קצרה וללא סיבוכים.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות