בדיקות

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

13/12/2013 | 22:50 | מאת: אמיר

בן 58.5 ללא מחלות רקע לא מעשן עושה ספורט הליכה 4-5 פעמים בשבוע אין סכרת לפני שנה התחלתי להרגיש מין ענן עגול בעין ימין נבדקתי ע"י רופא ענים כולל oct והלן התשובה בעין ימין מודגם השטחה של הקונטור הפובאלי ונוזל סב רטינלי פובאלי תחת מרכז המקולה.אין עיבוי ברשתית הניורוסנסורית עצמה.עובי במרכז המקולה נמדד390 מקרון בחתך הרטיקלי{90 מעלות}.לא ניתן לקבל מפה עובי סטנדרתית.בעין שמואל קונטור ומבנה פובאלי בגדר הנורמה עובי ממוצע במרכז המקולה נמדד 205 מוקרון ע"פ מפה סטנדרית. ובבדיקת פלורסצאין עין ימין פגמים קלים בrpe בחלקה התחתון של המקולה בשלב המאוחר של הבדיקה מסתמן דלףמינימלי וככל הנראה מדובר csr שהפסיקה לדלוף.ובעין שמואל פגמים קלים rpe בחלקה הרקתי של המקולה.בשתי הענים לא הודגם דלף משמעותי כלשהו.השאלה משמעות הבדיקה ואיך ניתן לטפל לפי רופא הענים המצב טוב ואין טיפול לזה המצב עובר מעצמו לאחר כחודשים?והמחלה הזאת עוברת וחוזרת מעצמה להשתדל להיות רגוע ואין צורך אפילו בתוספי מזון כלשהם?אשמח לקבל את דעתך. שבת שלום

14/12/2013 | 11:55 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אם אכן האבחנה CSR וזוהי הפעם הראשונה אזי המתנה של כחודשיים היא סבירה בעיקר שצילום הפלואורסצאין הראה הפסקת הדליפה. במידה ולא ישתפר יש לעשות צילום נוסף +OCT ולראות אולי טיפולים אחרים יעזרו כמו PDT אין עדות שתוספי מזון עוזרים. המחלה לא כל כך שכיחה בגיל שלך ואולי מדובר בתופעה אחרת. להיות רגוע זה תמיד טוב גם לגוף כולו ולא רק לעיניים

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות