ביופסייה מעורק טמפורלי

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

01/06/2013 | 00:53 | מאת: גילה

שלום רב. בעלי בגיל 60 .ברקע סובל ממחלת ה- ארכנאודיטיס דלקת בעצבי הקאודה של עמוד השידרה . עם כל ההשלכות של המחלה הזו. מזה כשנה מתלונן על כאבים בעיניים .מימין יותר .צריבות בעניים וכאבים ב-2 צידי הרכות. בצע בדיקת OCT ששם התברר שיש נזק עיצבי בעניים (ל- 2 העניים ) .וחשד של ארטריטיס טמפורלית. בצע אתמול בדיקת MRA דחוף. והתוצאה היא בארובות העניים- מודגמת אסימטרייה של מעטפות עצבי הראייה. כאשר המעטפת מימין מעובה בהשוואה לזו משמאל. עצבי הראייה עצמם נראים בקוטר תקין. ואין עדות להאדרה חריגה עם גדוליניום. ב- MRA מודגמת אסימטרייה של ה- PCA כאשר זה מימין רגיל וזה שמשמאל מורחב ומתפתל לפנים. תוך שהוא יוצר ברך אשר גורמת ללחץ על הכיאזמה האופטית ודוחק את הכיאזמה בצידה השמאלי מאחור קדימה. פיתול זה נראה כמשיק כמעט ל- ACA השמאלי הנראה דחוק מעט לפנים. הצד הימני של הכיאזמה נראה שמור. מבקשת את עזרתכם בהבנת התוצאות. והאם מצב זה מחייב לבצע ביופסייה של עורק טמפורלי. תודה מראש . גילה

07/06/2013 | 10:02 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין כל קשר בין מה שתארת לביופסיה של העורק

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות