הפרדות רשתית ולידה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

14/11/2012 | 00:06 | מאת: אנה

שלום, אני בת 28 ועברתי ניתוחי חיגור עקב הפרדות רשתית בשתי העיניים. ניתוח ראשון בעין ימין לפני שנתיים וחצי וניתוח שני בעין שמאל לפני 3 שבועות. את הניתוח האחרון עברתי במהלך ההריון בשבוע 32. שני הניתוחים עברו בהצלחה. ברצוני לדעת כעת מהן ההשלכות על לידה במצבי, אני צפויה ללדת בעוד כחודש ולדברי הרופא שניתח אותי אין ממניעה ללידה רגילה. עם זאת, כיוון שבשתי העיניים עברתי מצב לא פשוט של הפרדות רשתית ותיקון בעזרת ניתוחים אני מאוד חוששת למצב העיניים שלי ולהחמרה בעקבות מאמץ של לידה רגילה. האם יש לי סיבה לדאגה או שאין קשר למאמץ בלידה כפי שהרופא שלי טוען? תודה.

15/11/2012 | 22:14 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שלום רב, אין לך מה לחשוש מלידה וגם לידה רגילה, אין מאמץ הלידה משפיע על היפרדות הרשתית ובעיקר שכבר נותחת בעבר. בהצלחה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות