חור מקולרי טראומטי

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

03/09/2012 | 13:34 | מאת: רון

פרופסור שלום, אני עומד לפני ביצוע ניתוח ויטרקטומיה לחור מקולרי טראומטי (טרם בחרתי מנתח ואין לי עדיין תאריך, אך עברו כבר 4 חודשים והגיע הזמן להחליט..). הטראומה לוותה גם בקטרקט טראומטי ובפגיעה בקשתית וב-ANGLE RECESSION נרחב (בכל ההיקף). כרגע אני מטופל בטיפות להורדת לחץ. לפני ניתוח הקטרקט, גם טיפול עם אורמוקס בקושי הוריד לחצים ל-22. לאחר ניתוח נתפר עדשה ונתפר הקרע באישון והלחצים, טפו טפו, נרגעו. שאלתי היא, לגבי ניתוח הויטרקטומיה, איך מונעים מבועת הגז שמושתלת בסוף הניתוח, מלהגיע ללשכה הקדמית ולהשפיע על הלחצים (כרגע אני מאוזן עם טיפות אבל לבועה יש פוטנציאל הרסני). אני מזכיר, כי יש לי עדשה תפורה לקשתית (אין זונולות בכלל) והאישון כולו 'סדוק'. אלה יאפשרו מעבר מסוכן של הבועה קדימה ופוטנציאל מסוכן לעלייה בלתי נשלטת בלחצים מה ניתן לעשות בנידון? או שאולי יש גם אופציה להוציא את בועת הגז בתום 7 ימי המנח ראש, כדי להמנע כמה שיותר מהמצאות הבועה בעין? תודה

03/09/2012 | 19:10 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שאלתך מאד מפורטת ניתן להתגבר על הבעיות שהזכרת ואת החור כדאי לנתח

05/09/2012 | 09:28 | מאת: רון

אשמח לקבל פרטים בהקדם. חוות הדעת שקיבלתי משני רופאים בכירים ומנוסים, טוענת שזו בעיה שטומנת בחובה המון סיכונים ואף שיקול אם בכלל כדאי לבצע את הניתוח.

08/09/2012 | 16:47 | מאת: רון

פרופסור וינברגר, אשמח לקבל יותר פרטים (גם אם הם "טכניים" מידי. כי פשוט, שני מומחים טוענים שזו בעיה שטומנת בחובה המון סיכונים ואף שיקול אם בכלל כדאי לבצע את הניתוח. הייתי מאד מעונין לקבל, בכמה מילים, איך כן אפשר להתגבר על בעיות אלו. תודה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות