ניתוח ויטרקטומיה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

23/08/2012 | 10:48 | מאת: משה

שלום , לפני כחודש אישתי עשתה ניתוח ויטרקטומיה הכולל גם חיגור וגז היות והיה לה היפרדות רישתית . ( חודש לפני זה היה לה טיפול בלייזר עקב קרע ברישתית ) . אישתי בת 50 והיא גם קצרת ראייה ... לפי מה שהוסבר לנו , ההחלמה הינה 6 שבועות ועד אז היא לא תראה . כשהיינו בבקורת לאחר 4 שבועות , המנתח אמר שיש היפרדות נוספת למטה והוא אמר שצריך ניתוח חוזר ...ובכל מקרה אמרו לנו לחזור אחרי יומיים ושם ניבדק שוב ע"י מנהל המחלקה . לאחר בדיקה נוספת שלו , הוא קבע שלא צריך ניתוח ...צריך לעשות רק לייזר להיקף התחתון ואכן עשו את זה . השאלה שלי , האם זה תקין ונפוץ לעשות לייזר לאחר ניתוח כזה מורכב ? האם זה תקין שיש לה כל הזמן כאבים חזקים ואם כן מתי זה אמור לחלוף ? קיבלנו את הרושם שניתוח מורכב כזה עושים כדי לקחת את כל האפשרויות כדי שלא ייגרם שוב היפרדות רישתית ... בתודה מראש משה

27/08/2012 | 18:29 | מאת: פרופ' דב וינברגר

למעשה נקטו בכל האמצעים הנדרשים לטיפול בהיפרדות. הכאבים הם בשל החיגור והם אמורים לחלוף. יתכן והלייזר יספיק כדי לעצור את התקדמות ההיפרדות התחתונה. הניתוח לעיתים מורכב ומחייב גם ניתוחים חוזרים

30/08/2012 | 21:12 | מאת: משה

תודה על תשובתך, רציתי לברר גם לגבי ההשתקפויות וסינוורים שיש לה מכל עצם שנמצא בטווח הראייה. האם זה תקין בשלב הזה? זו תופעה שתחלוף במשך הזמן? . יש להדגיש שאנחנו שישה שבועות מאז הניתוח ויש עדיין 25% גז. בתודה מראש משה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות