טיפול בסטרואידים לעין

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

02/12/2011 | 14:46 | מאת: חוה

שלום פרופ', בשבוע שעבר צילצלתי למרפאתך על מנת להתייעץ לגבי זריקות לוסנטיס לטיפול בחסימת הוריד הראשי ברישתית בזמן הריון. מזכירתך חזרה אלי ואמרה שאתה לא ממליץ להמשיך עם הלוסנטיס ובמקומו, אתה ממליץ על סטרואידים. עד כה הטיפול בלוסנטיס עוזר לי פלאים (זריקת הקסם). השבוע קיבלתי מנוברטיס את המידע, המאוד מצומצם, שקיים לגבי השפעותיו בהריון והחלטתי שלא להמשיך עם הלוסנטיס. אשמח לקבל מידע על הטיפול בסטרואידים, מה מידת ההצלחה, האם רק עוצר את ההתדרדרות או גם משפר את הראיה ומה תופעות הלוואי. בהמלצת רופא הנשים,אני שוקלת הפסקת הריון,זאת כמובן במידה ויש סכנה ממשית לאובדן הראיה לצמיתות.אם לא תוכל לענות לי בפורום אשמח להגיע למרפאתך בדחיפות.

10/12/2011 | 19:36 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אני בדרך כלל ממליץ להזריק חומר סטרואידלי הקרוי Ozurdex. מזריקים חד פעמי והתרופה משוחררת בעין במשך 4-6 חדשים, התוצאות שיש לי טובות. תתקשרי מחר בצהריים למרפאה של 035772543 ואשוחח איתך או ביום שלישי בשעה 4 אחה"צ

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות