לאחר ניתוח ויטרוקטומי

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

20/08/2011 | 07:43 | מאת: לילי

שלום פרופסור, לפני קצת יותר מחצי שנה נותחתי בגין היפרדות רשתית בניתוח ויטרוקטומי +חיגור 360.כחודש לאחר הניתוח ראו שקיים נוזל סוברטילי שטרם נספג.בביקורת במאי 2011 עדיין נראה הנוזל עפ"י צילום OCT ,קיימת התחתלת קטרט .בביקורת באוגוסט 2011 (לפני שבועיים)עדיין ראו את הנוזל,הקטרט עדיין לא גדל,אך בבדיקת OCT נוספת נרשם לי בתשובת אסותא "ERM עדינה מאוד בחלקה העליון והאפי של המקולה" ובהערה נרשם כי דרושה קורלציה קלינית לשם אבחנה סופית והחלטות סופיות.(אני רואה 6/9 בעין המנותחת). שאלתי היא:1.האם הממצא הזה יכול להופיע בתקופה של 3 חודשים בין ביקורת לביקורת או שלא ראו אותו בצילומים הקודמים? 2.מה עושים לאחר כזו הבחנה? *אציין כי בשלושת החודשים הלוו חזרתי לעבודה לאחר חופשת המחלה,הכוללת נסיעות יום יומיות של חצי שעה מזרחה ובחזרה מערבה אותו זמן נסיעה,כ"כ עבודתי היא מול מחשב - האם הנסיעה והסנוור מהשמש וכן העבודה מול המחשב יכולה להזיק ולכן יש לי ממצא נוסף?

20/08/2011 | 14:29 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אתחיל משאלתך הסופית, הנסיעות מערבה ומזרחה מול השמש וכן העבודה מול המחשב אינן יכולים להזיק. ממברנה כפי שתארת יכולה להוצצר לאחר ניתוח היפרדות רשתית אך חדות הראיה שלך היא 6/9 ולכן הייתי ממתין עם הניתוח לקילוף ממברנה או אף נמנע מכך, הממצא יכות להתפתח תוך 3 חודשים אך יתכן והיה קיים גם קודם ולא צויין על ידי הרופא מפענח קודם, לדעתי אין צורך לעשות מאום עם הממצא הזה רק לעקוב כל מספר חדשים ולחזור לשגרת חיים נורמאלית

12/09/2011 | 05:56 | מאת: לילי

שלום רב, בהמשך לתשובתך ולאחר שנמצאה ממברנה לאחר הניתוח האם יש סיכון בטיסות לחול?האם הלחצים בגבהים יכולים לגרום למשיכה של הרשתית בעקבות הממברנה ולגרום לחור ולו הקטן ביותר?

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות