כפילות בראיה מקרוב

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

18/08/2011 | 14:52 | מאת: יהודית

תודות על תשובתך. יש לאמי בעיה בראיה מקרוב להלן הפירוט. אמי בת 86 חולת סוכרת וחולת לב עשתה קטארקט בשתי עיניים. עין שמאל נותחה לפני שלוש שנים ושמו לה עדשה שתאפשר קריאה מקרוב לפני 3 חודשים נותחה בעין שמאל ושמו לה עדשה שתאפשר לה לראות טוב מרחוק. בצילום OCT הממצאים הבאים: עין ימין: קונטור מקולרי מיושר ע"ר ERM אין פתולוגיה ברמת PR-RPE אין עדות לנוזלים אין משיכה ויטראלית עובי רשתית מרכזית 353 מיקרון עין שמאל אובדן קונטור והווצרות פסאודוהול ע"ר ERM בחתך אחד נצפית ציסטה תוך רשתית עובי רשתית מרכזית 290 מיקרון דרוזן קטנים בודדים אין משיכה ויטראלית מאז ניתוח הקטארקט השני אמי רואה טוב מרחוק ואפילו לא נזקקת למשקפים כבעבר אך קשה לאמי לקרוא היא רואה את הכתוב בכפילות . עשינו לה משקפי קריאה אך גם איתם לא יכולה לקרוא. האופטמטירסטית בדקה אותה שוב ואמרה שהיא צריכה עדשות פריזמה מאחר וכנראה יש לה בעיניים מעין פזילה. האם יתכן שרק לקריאה יש פזילה? איזו בדיקה ניתן לעשות בכדי לבדוק ולאמת שאכן זו הסיבה לאי יכולת הקריאה כיוון שבבדיקת OCT לא צויין שישנה פזילה לקריאה מקרוב.

20/08/2011 | 14:21 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אכן לאנשים מבוגרים לעיתים יש ירידה ביכולת המיקוד, דבר הגורם לראיה כפולה לקריאה והתפרון אכן משקפי פריזמה שמשפרות מאד את נוחות הקריאה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות