חשד לחור מקולרי

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

25/07/2011 | 21:30 | מאת: לימור

שלום פרופסור, לפני חצי שנה עברתי ניתוח ויטרוקטומי עם חיגור 360 ,לאחר הניתוח נראה נוזל מקולרי שלא נספג במלואו וכן ראו נוזל זה גם לפני חודשיים,כ"כ נאמר לי שנוזל זה יכול להיספג גם בתקופה של עד שנה מהניתוח.מבדיקת עיניים אצל רופא שאינו מומחה רשתית הוא חושד שיש חור מקולרי והפנה אותי לבצע צילום OCT.האם יכול להיות שהחשד הוא עדיין הנוזל המקולרי?מה הסיכוי להתפתחות חור מקולרי לאחר ניתוח כזה.?אציין כי עד היום לא צוין בפניי ממצא כזה.האם זה יכול להתפתח בפתאומיות ?

25/07/2011 | 22:28 | מאת: פרופ' דב וינברגר

רק בדיקת Oct תוכל לתת את התשובהלקיום נוזל או הווצרות חור מקולרי. קורה לעיתים שלאחר ניתוח חיגור מתפתח חור מקולרי שמצריך ניתוח כריתת זגוגית ותיקון החור

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות