שדות ראיה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

16/07/2011 | 08:08 | מאת: לי

לאחר 2 ניתוחי רשתית בעין ימין בגלל היפרדות לפני חמישה חודשים נשלחתי לבדיקת שדות ראיה.בעין המנותחת מופיע בדף תשובות: MD -6.17 DB P< 0.5% PSD 2.86 DB P <10% SF 1.66 DB CPSD 2.25 SB P< 2% בעין הלא מנותחת: MD -2.80 DB P< 10% PSD 1.75 DB SF 1.13 DB CPSD 1.26 DB מה אומרות תןצאות הבדיקה ומה אומר ההבדל בין העיניים בתשובות?

19/07/2011 | 14:47 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שלום לי, הפורום הוא פורום הדן במחלות רשתית, המדדים שציינת הם מדדים המעידים על אמינות שדה הראייה הנבדק. איני חושב שזה המקום להסביר לך מה משמעות (mean deviation) MD השאלה היחידה היא האם נפגע שדה הראייה בעין אחת או בשתי העיניים, לדוגמה לצרכי נהיגה . לא צירפת את השדה ולכן איני יכול לתת תשובה ברורה. מכל מקום נראה לי שעיסוקך במדדי האמינות של שדה הראיה שביצעת מיותר.

22/07/2011 | 16:31 | מאת: לי

שלום רב, מבקשת כיצד ניתן לשלוח את התשובות בקובץ.?

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות