עכירויות בזגוגית העין

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

22/04/2011 | 10:59 | מאת: חנוש

בס"ד ראשית, רציתי להודות לך על התשובות המהירות בפורום יישר כח! על החסד! לפני 4 וחצי חודשים עברתי טיפול לייזר לאיחוי קרע בהיקף הרישתית בעין ימין מאז יש לי הרבה מן שערות שחורות בעין וקרומים "ששטים" שמאלה וימינה וכן גם בעין שמאל החלו לי עכרריות ששטים לי בעין , לפעמים במקום חשוך אני רואה מן קו בוהק בצבע סגול בצד העין מספר פעמים כבר במשך 4 החודשים... בעין שמאל לפעמים כשאני מתעוררת רואה מן בועה צהובה מה זה אומר? רציתי לציין שהעכירויות רק התגברו מאז טיפול הלייזר... מתי הם יעלמו?? לפני שבוע הייתי בבדיקה אצל רופאת עיניים והיא טענה שהעיכרויות שלי עבות.. האם עלי לדאוג? כל כמה זמן צריך ללכת לרופא עיניים כדי לבדוק את הרישתיות? יש לי קוצר ראייה גבוה האם העכרויות יעלמו? או ישקעו איי פעם? האם העכרויות פוגעות בראייה? מתי צריך לרוץ לרופא עיניים או למיון עיניים? הייתי כבר אצל 13 רופאים מאז הקרע בגלל העכוריות הרבות.... פשוט מתסכל...

22/04/2011 | 20:42 | מאת: פרופ' דב וינברגר

עכירויות אלה קבועות בדרך כלל אך אינן פוגעות בעין , במקרים קיצוניים של ירידה בראיה בשל העכירויות ניתן לנתח ולסלקן

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות