שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

30/03/2011 | 20:25 | מאת: דניאל

אמי בת 59, אשה בריאה בדרך כלל אשר סבלה כל חייה מקוצר ראייה. בבדיקה אצל רופא עיניים בשנת 2003 עלו הממצאים הבאים: MAYOPIA – PROGRESSIVE HIGH חדות ראייה עם תיקון של 22- מגיעה ל 3/60 בשתי העיניים. בבדיקת קרקעיות העיניים: שינויים ניווניים קשים בקוטב האחורי. הטיפול המומלץ: משקפיים 22- אגב, היא מרכיבה את משקפיה אך ורק בעת צפייה בטלוויזיה. בשנת 2009 אמי נבדקה וקיבלה תעודת עיוור, אילו הממצאים שעלו מן הבדיקה לתעודת עיוור: חדות ראייה: מעל 3/60 בשתי העיניים Microphthalmos Eyeball - בשתי העיניים Cataract senile - בשתי העיניים Myopic Maculopathy : Retina & vitreous - בשתי העיניים בבדיקה לתעודת עיוור הרופאה ציינה שיש צורך בניתוח קטרקט אך אמרה שבשל הבעיה הניוונית, הסיכון בניתוח גבוה מאוד ואמי עלולה לאבד לחלוטין את הראייה. נראה כי ראייתה של אמי היקרה מדרדרת מיום ליום ואני מודאגת מאוד שמא היא תתעוור לגמרי. הייתי שמחה להבין יותר את לקויות הראייה של אמי ולדעת האם ישנו איזשהו טיפול שיכול לשפר את ראייתה ולשפר את איכות חייה. כמו כן, הייתי רוצה לדעת האם מחלות העיניים של אמי הינן גנטיות/תורשתיות ועלולות להשפיע על ילדיי? אהיה אסירת תודה לכל חוות דעת, בברכה, דניאל.

30/03/2011 | 22:24 | מאת: פרופ' דב וינברגר

קצת מוזר שאת מציינת מיקרופטלמוס בעיניים עם מיופיה גבוהה, עיניים אלה בדרך כלל גדולות מהרגיל, אם יש לאמך קטרקט אני מציע לנתח אותה כדי לשפר ראיה למרות הסיכון שבניתוח, קוצר ראיה גבוה מלווה בדרך כלל בנוון הרשתית כפי שציינת אך במקרים רבות הניתוח משפר את הראיה. יש מרכיב גנטי שעובר בתורשה אך זה מתבטא בקוצר ראיה המתחיל בילדות ונכון לבדוק את ילדייך.

30/03/2011 | 22:52 | מאת: דניאל

תודה רבה על המענה המהיר! האם, מעבר לניתוח קטרקט, ניתן לבצע טיפול נוסף שישפר את מצבה? אנו מתגוררות בצפון והאפשרות לבצע את הניתוח הינה בבית החולים זיו בצפת, אך טרם נקבל החלטה כה גורלית, אשר מסכנת אותה בעיוורון מוחלט, הייתי רוצה לקבל חוות דעת נוספת ממומחה.האם ניתן להיבדק אצלך באיזור המרכז? אמי חברה בקופת חולים כללית, האם אתה מקבל את חברי הקופה? והאם אתה מבצע ניתוחי קטרקט? תודה רבה וערב נעים, דניאל

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות