פתרון אפשרי לבצקת מקולרית

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

14/08/2008 | 07:01 | מאת: mozart

לפרופ, וינברגר הנכבד שלום רב, לאחר מספר ניתוחים בעקבות היפרדות רישתית והוצאת שמן סיליקון- נוצרה בצקת מקולרית. גם לאחר מתן טיםות פרד פורטה (PRED FORTE) במשך חודש וחצי לא היו תוצאות כלשהן והבצקת ממשיכה להציק לי. אחד הפתרונות שמומחים העלו הוא האפשרות של הזרקת AVASTIN . שאלתי: האם הזריקות האלה נכללות בסל הבריאות (אני חברת קופ"ח כללית) ואם כן- כמה זריקות לערך צריך? בבדיקת OCT נכתב כך: אקסודציה גבוהה לאורך כל הרישתית המלווה בחללים ציסטיים ועובי רישתית עד 420 מיקרון. אציין שאני מטופלת בבית חולים אחר שלא שייך לקופת חולים כללית. האם -במקרה הצורך- הרופאים יכולים לבקש מבית חולים של הקופה הזרקת אבסטין- אם הוא נכלל בסל?האם אכן מומלץ על אבסטין במקרה של בצקת? ושאלה נוספת: האם ישנם פתרונות נוספים עבור בצקת ולא זריקות??? אני מודה מראש וכל טוב לך.

21/08/2008 | 09:26 | מאת: פרופ' דב וינברגר

בצקת מקולרית לאחר ניתוח היפרדות רשתית היא תופעה שבדרך כלל חולפת לאחר תקופה של עד כחצי שנה, לעיתים סיבתה גם קרום המכסה את פני הרשתית וקרוי ERM או לחילופין תהליך דלקתי קל שאכן חולף בשימוש בסטרואידים כמו שקיבלת, קיימות עוד מספר תרופות בשימוש לבצקת כמו וולטרן אופטה וטבליות דיאמוקס. הזרקה תוך עינית היא טיפול חדש יותר , התרופות המוזרקות הן עו סורואידים או אווסטין. התרופה נכנסה לסל בעלות חלקית למבוטחים (ב 500 ש"ח)

21/08/2008 | 20:43 | מאת: mozart

לפרופ' וינברגר, תודה לך על התשובות ומאחל לך בריאות וחיים ארוכים עד 120 לפחות כך שתוכל להמשיך ולטפל בחולים שכל כך זקוקים לאנשים כמוך עוד עשרות שנים.. מי ייתן שלעולם לא תדע בעיה רפואית או מכאוב רפואי כלשהו.אמן !!!!

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות