שינויים ברמת RPE

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

07/09/2009 | 15:41 | מאת: לילי

שלום רב אני סובלת ממחלה אוטואימונית " שיוגרן " וסובלת מיובש בעיניים ומקבלת טיפול יומי בטיפות ומשחה , בבדיקת רשתית צוין כי מקולה בעין ימין תקינה אבל בעין שמאל נמצאו מעט שינויים ברמת rpe , דיסקה בשתי העיניים 0.3 , לחץ תוך עיני בשתי העיניים 10 , בבדיקת רפרקציה : ספרה +.25 -1.25 צילנדר -.50 זוית 150 בבדיקת חדות הראיה בשתי העיניים : ללא תיקון 6/10 עם תיקון 6/7.5 אני רוצה הסבר לתוצאות אלו " יש לציין שבשדה ראייה אחרון נמצא פגם מרכזי בעין ימין וארבעה פגמים לא ספציפיים בעין שמאל " " האם אני צריכה משקפיים ? איזה טיפול אני צריכה ? האם יש משהו לא בסדר ברשתית ? יש לציין גם שאני בתקופה האחרונה סובלת מטשטוש ראייה ולפעמים אני רואה את החלל שחור ואני מאוד דואגת לכך . אנא תשובתך ד"ר והרבה תודה לך מראש בכבוד רב לילי

20/09/2009 | 10:05 | מאת: פרופ' דב וינברגר

חדות הראיה אותה ציינת היא תקינה לחלוטין ומאפשרת את כל פעילויות היום יום, שינויים ברמת ה RPE נמצאים הרבה כממצא אקרעי ובלתי מסוכן, אינם קשורים כלל למחלת הסיוגרן, הדבר היחיד שאת מציינת הוא הצורך במשקפיים + על מנת להמנע מטשטוש ראיה בעיקר לקריאה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות