טיסה לחול לאחר ניתוח רשתית

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

17/08/2009 | 12:20 | מאת: דן

בוצע לפני 5 חודשים-ניתוח רשתית שכלל חיגור והזרמת גז. הניתוח עבר בהצלחה ולאחר איסור הרופאים לטוס לחול במשך כחודשיים עד שיצא הגז מהעין -הותר לי לטוס. טסתי לאירופה ולאחר שבועיים חזרו לי ההבזקים שהיו הסימן לקרע ברשתית-טרם הניתוח. בבדיקה רפואית-עכשוית נמסר לי ,כי אין קרע, הניתוח תקין ולהיות במעקב לגבי טיב ההבזקים. האם יתכן שהנסיעה לחול-גרמה להבזקים לשוב לעין המנותחת? בדעתי לטוס שוב ואיני יודע אם יש סיכוי כלשהוא שזה יגרום לי להרעה נוספת? אודה -על חוות דעתך בנידון

18/08/2009 | 13:23 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין הטיסה משפיעה על הרשתית למעט בעת הימצאות גאז בעין ולכן אם נבדקת ובכל תקין , אזי אין מקום לדאגה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות