חור ברשתית עין ימינית -מקולרי הול

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

16/04/2009 | 13:06 | מאת: נאוה

עין ימינית מפריעה לי לקרוא ביצעתי צילום בעין נמצא חור ברשתית אבקש לדעת מה זה חור ברשתית הרופא הציע ניתוח לתיקון המצב ואז חזר בו ואמר נמתין עוד חודשיים ונראה כי זה גבולי מה סכנות הניתוח האם ניתוח כגון זה מורכב האם ניתן לתקן את החור לחלוטין והראיה תחזור לתקניה כמה זמן החלמה כמה ימי אישפוז נחוץ האם בניתוח כזה יש סכנה לאיבוד הראיה עיוורון. אנא מכם אני מאד מודאגת אני אשה בת 65 מרכיבה משקפיים העיניים בדרך כלל בריאות מודה לכם על התשובה הדחופה מודאגת ביותר

17/04/2009 | 19:20 | מאת: פרופ' דב וינברגר

חור מקולרי נגרם כאשר קיימת משיכה על פני הרשתית באזור מרכז הראיה שגורמת לחור. יש מספר שלבי התפתחות של החור עד להפיכתו לחור מלא, אכן ההתוויות לניתוח הן בדרך כלל חדות הראיה והבדיקה הקלינית, הטיפול היחיד הוא ניתוח שהו מסלקים את הקרום המושך את הרשתית ומזריקים גאז לעין על מנת לשטח את החור. אחוזי ההצלחה יחסית גבוהים וגם הראיה משתפרת אך לא באופן מלא (בהתאם לגודל החור).אין צורך באישפוזאך יש לציין שקיימים סיכויים מעטים לסיבוכים בניתוח זה כולל אבדן הראיה .

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות