חור מקולרי בעין אחד

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

30/06/2020 | 18:40 | מאת: מריה

שלום, עד כמה חמורה התוצאה של oct מקולרי FTMH בימין, 409 CFT מיקרון והאם תוצאה זו מראה חור מקולרי שדורש ניתוח ? אם לא עושים ניתוח מה השלכות?האם בגלל חור מקולרי יכולים לעבד ראיה ,האם ניתוח מבחינה טכני לא מורכב ואיך החלמה ממנו?

30/06/2020 | 18:59 | מאת: מריה

בהמשך לשאלה קודמת מדובר בבן אדם אם הרבה מחלות רקע אחד מהם הוא עבר לפני כמה שנים דימום בראש שדרש פתיחת ראש. האם גז שמחדירים בזמן הניתוח בטיחותי במקרה שלו? תודה

במידה ויש חור מקולרי עובי מלא הטיפול הוא ניתוחי בלבד וזה מה שראשי התיבות הללו אומרים שמדובר בחור מקולרי בעובי מלא. חור מקולרי מוריד את הראיה ועשוי להחמיר עם הזמן. במידה ודוחים את הניתוח הסכויים לשיפור הראיה גם אם החור נסגר הולכים ופוחתים . מדובר בניתוח עדין שדורש אולם למנתחי רשתית יש את המיומנות הדרושה . לאחר ניתוח נשאר גז בעין ויש לשמור על תנוחת ראש בהתאם להמלצות המנתח.

לא נראה שאמור לשנות לניתוח

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות