פגיעה בשדה הראייה מלייזר

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

05/07/2019 | 20:53 | מאת: רונן

לייזר אדום פגע בי בעין שמאל ומאז כאשר אני עוצם את העין שמאל ומסתכל על משהו מסויים נניח על ארון באמצע אז ידית אחד פשוט נעלמת משדה הראייה והמוח כאילו משלים את התמונה ואין כתם שחור. התופעה הזו קורת רק בעין שמאל. השאלה אם יכול להיות שהשדה ראייה נפגע כתוצאה מפגיעת הלייזר?

באופן עקרוני יכולה להיות פגיעה ברשתית מלייזר. בכדי לודא אם יש פגיעה ניתן לבצע בדיקת שדה ראיה ולעיתים יש צורך בצילום OCT

12/07/2019 | 17:05 | מאת: רונן

יש לי שאלה נוספת, בעין שמאל יש לי טשטוש ראייה וכבר הייתי כמה פעמים בבדיקת עיניים ועשו לי בדיקת ראייה ואמרו שאני רואה 6\6 אך אני רואה מטושטש באותה עין ולא באופן חד. והייתי בבדיקת רופא עיניים לפני כמה חודשים שנתן לי טיפות עיניים סטרואידים וטיפות עיניים אלרגיה כיוון שהיה לי צריבות בעיניים. חשוב לציין שלפני כשנה היה לי חשד לגלאוקומה ועשו לי בדיקות והם יצאו תקינות. השאלה ממה יכול להיגרם טשטוש ראייה בעין אחת?

יכולות להיות סיבות רבות לטשטוש ראיה. מציעה שתפנה לרופא עיניים לבדיקה חוזרת. במידה ויש סיפור של פגיעה מלייזר כדאי יהיה לעשות בדיקות נוספות כפי שצוין.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות