פיענוח oct

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

18/01/2015 | 19:06 | מאת: יפה

עין ימין: קונטור מיופי עם עיוות ה pit בסבירות גבוהה ע"ר ניתוק ויטראלי. העיוות של הpit מציג שינוץ לטרלי בחלק מהחתכים היכול להתאים לחור למלרי אך אין חסר רקמה. נראית אי רגולריות ברמת ה pr-rpe עם רפלקטביות מוגברת לכיוון הכורואיד המתאימה לשינויים מיופים. אין עדות לנוזל תת או תוך רשתי עובי מרכזי מודד 299 מיקרון לא נראים פני זגוגית. אני סובלת מזה שנה וחצי מזבוב ענקקק ששט לי במרכז הראיה וגורם לי למשיכה כואבת, ומציקה, הבזקים, אין לי רגע של שקט בעין זו. הזבוב לא זז הצידה, לא שוקע. מאוד מודאגת. חוות דעתך

24/01/2015 | 18:24 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לא נראה מדאיג, מבנה רגיל של קוצר ראיה גבוה. צריך רק לבדוק את סיבת הברקים אם אין קרע

04/02/2015 | 20:13 | מאת: יפה

לפני שבוע התגלה pvd גם בעין שמאל, נבדקתי אין קרע ברשתית. גם בעין זו יש קוצר ראיה מאוד גבוה. וגם שם שט לו זבוב ענקק במרכז הראיה. מבקשת לדעת אם ניתן לנתח ו"לנקות" לי את העיניים. הזבובים לא נעלמים בכלל. הם מפריעים לי בראיה. איכות החיים שלי ירדה.

07/02/2015 | 17:02 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין פתרון לזבוב מלבד פתרון כירירגי שאינו ממולץ ברוב המקרים בשל הסיבוכים העלולים לנבוע מכך כמו התפתחות קטרת או עליה בשכיחות להפרדות רשתית

10/02/2015 | 15:51 | מאת: יפה

חוות דעתך בבקשה על טיפול בזבובים באמצעות מכשיר הלייזר לטיפול ב"זבובים" בזגוגית. מכשיר כזה קיים בבי"ח ברזילי. תודה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות