בצקת ברשתית- הצילו........

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

11/09/2014 | 11:47 | מאת: אלמונית

אבחנו לי בצקת במקולה , מרכז ראיה עקב מיקרואנוריזמה לא יודעים מה המקור , ללא סכרת או מחלות אחרות ירידה בראיה ,אתמול החמרה בטשטוש במרכז הראיה , לא בהיקף בבדיקה בבי"ח - אכן ירידה מ6/6 ל 6/9 ועליה בבצקת אך היום שיפור בראיה /פחות טשטוש. הומלץ להמשיך טיפות נבמק , ביקורת עוד 3 שבועות ואם תהיה החמרה אז זריקת אווסטין שאלות : 1. מה האוסטין עושה במקרה שלי שאינו שכיח 2. בעבר נוצרו לי שטפי דם ברגל לאחר נטילת אקרוקסיה . האם יש סכנה של דימום בעין מנטילת נבמק -נוגד דלקת ??? 3. יש לי פעוט ששוקל 10 קילו . האם יש סכנה לדימום או/ו נזק אחר לעין במצבי בכך שאני מרימה אותו? 4. מתי אדע אם הבצקת / מיקרואנוריזה יגרמו לנזק בלתי הפיך וזוהי נק' אל חזור ואז חייבים זריקת אווסטין ?

20/09/2014 | 17:42 | מאת: פרופ' דב וינברגר

בצקת ברשתית יכולה להגרם מסיבות רבות ובניהן מיקרואנאוריזמה כפי שציינת. מצב זה הוא לעיתים הפיך לעיתים מתגבר ואין כל כך אפשרות לצפות אותו חשובה באמת רמת הבצקת והשינויים בה ןלפי כך יוחלט על מתן זריקה/זריקות. את חופשית להרים את ילדך ואין כל קשר למצב בעין. את חייבת להיות במעקב הדוק של רופא עיניים

07/12/2014 | 06:02 | מאת: zugumafu

אבי בן 82 מקבלת כבר סדרה שלישית של זריקות אווסטין כל אחת 3 זריקות. זריקה אחת אחת לחודש ובדיקת OCT לאחר מכן. הוא טוען שאין לו ירידה בראייה אלא טשטוש הנגרם מדמעות לא מנוקזות עקב סתימה של צנור הדמעות שנגרם מקמטים בעור הפנים. השאלה היא האם זה הטפול הנכון

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות