ניתוח קטרקט -עדשות שונות

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

13/05/2010 | 22:00 | מאת: saritnu

אמי בת 65 ועברה ניתוח קטארקט בעין ימין והושתלה עדשה לרחוק. בקרוב היא עוברת ניתוח דומה בעין שמאל והרופא ממליץ להשתיל עדשה לקרוב. האם זה מומלץ? והאם אין בעיות במצב ככזה?

האופציה שהרופא הציע נקראת מונו-ויז'ן והיא אופציה טובה אבל לפעמים עלולה להיות בעייתית במקרה שבו המנותח לא מסתגל למצב של עין אחת לרחוק ועין אחת לקרוב. אני בעצמי מעדיפה לעשות כל פעולה עם שתי העיניים ולראות ראיה תלת מימדית טובה. לכן אופציה זו מתאימה במיוחד לאנשים שמאד רוצים להפטר מהמשקפיים או שהם כבר רגילים לכזה מצב עוד מקודם. אני כן ממליצה על "מיני" מונו-ויז'ן, כלומר מצב שבו יוצרים הבדל קטן יותר בין שתי העיניים- עין אחת לרחוק ואחת למרחק ביניים, כמו למחשב או לעבודה במרחק של שולחן (בישול וכ"ו). אופציה זו מאפשרת יותר מצבים ללא תלות בלי משקפיים אבל כן מוכרחים להרכיב משקפיים לקריאה. ההבדל שיוצרים בין העיניים קטן יותר (בערך מספר-מספר ורבע) ואז אין סכנה לחוסר הסתגלות.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות