קטארט לאחר וטרוקטומי

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

25/08/2008 | 18:22 | מאת: יוחאי

פרופ אסיה שלום רב ! אני בן 62, לפני כ 10 שיום עברתי לסיק עקב קצר רואי, כיום אני נעזר במשקפי קריאה בלבד. לפני 3 חודשים עברתי וטרוקטומי בעקבות קרעים והפרדות ברשתית. כיום הראיה עדיין לא ברורה ואפילו יש איזור קרוב למרכז שאני לא רואה. נאמר לי בעניין הראיה שנוצר לי גם קטארט בעקבות הניתוח. שאלות : האם הניתוח יועלי גם לאיזור בו אינני רואה ? מתי כדאי לעשות את הניתוח ? איזק עדשה כדאי לבחור ? תודה עבור תשובות!

קוצר ראיה מלווה בשכיחות מוגברת של קטרקט , וניתוח ויטרקטומיה עוד יותר , כך שאין זה מפתיע שפיתחת קטרקט. העכירות עלולה להפריע משמעותית לראיה וצפוי שהוצאת העדשה העכורה והחלפתה בעדשה מלאכותית תשפר את הראיה, אך קשה להעריך עד כמה. במידה וקיימת פגיעה ברשתית, כפי שקורה לעיתים לאחר היפרדות רשתית, הוצאת הקטרקט יכולה לשפר אך לא לתקן את כל הפגם. אין זה משנה מתי מבצעים את הניתוח . ישנן עדשות שונות, רובן מצוינות וכדאי לדון על העדשה המושתלת עם הרופא המנתח.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות