ניתוח קטרקט וצלקת בקרנית בעקבות הרפס

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

17/07/2008 | 23:04 | מאת: שרון

לאימי, בת 66, היסטוריה של הרפס בעין אשר גרם לה בין היתר לצלקת בקרנית סובלת מכולסטרול ועברה ניתוח מעקפים בעבר בנוסף יש לה כיום קטרקט, באותה עין עם הצלקת בעין החולה [קטרקט + צלקת] היא רואה אבל בצורה מטושטשת בעין הבריאה השניה היא רואה טוב א) האם ניתוח קטרקט יכול להחליש את האזור - לעודד את חזרת ההרפס ? ב) האם העובדה שהיה לה הרפס משפיע על ההחלטה לבצע ניתוח ו/או משפיע על ההכנות ?

שלום רב, ל-2 הבעיות יש פתרונות: לקטרקט - הוצאת הקטרקט והשתלת עדשה תוך עינית, ולקרנית - השתלת קרנית. ניתוח הקטרקט יחזיר אותה לראיה שהיתה לה טרם הקטרקט ואם העכירות בקרנית משמעותית, כדאי לשקול ניתוח משולב. בניתוח אין סיכון לחזרת ההרפס אך לאחר הניתוח מטפלים משך מספר שבועות בסטרואידים וזה כן יכול לעודד הישנות ההרפס. במקרה זה יש צורך בכיסוי בתכשירים נוגדי הרפס (זובירקס) או להשתמש בנוגדי דלקת שאינם סטרואידלים. החלטה מעשית ניתן לתת רק בבדיקה ישירה של חומרת הקטרקט והעכירות בקרנית בהצלחה

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות