קטרקט מולד בשתי העיניים

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

03/12/2016 | 09:29 | מאת: אלי מנדה

נכדתי נולדה עם קטרקט בשתי העיניים,בהיותה בת חודשיים עברה ניתוחים להסרת העדשות וניקוי הקטרקט. מאז היא מרכיבה עדשות מלאכותיות ובנוסף מרכיבה משקפיים. כיום היא בת שמונה שנים, האם ניתן יהיה בשלב מסויים להשתיל לה עדשות קבועות כמו בניתוח קטרקט רגיל לאנשים מבוגרים? האם ישנה התקדמות טכנולוגית מאז הניתוח עד היום? אודה להתיחסותכם

בהחלט ניתן לעשות השתלה מישנית של עדשות בעין שנותרה אפקית כלומר ללא עדשה. אם אין קושי פסיכולוגי עדיף לחכות לסוף גיל ההתבגרות שאז העין תסיים את הגדילה והמספר יהיה יותר סופי אבל אפשר אפילו גם בגיל 8. ישנן טכניקות שונות בהתאם למצב בעין. אם בניתוח הראשוני השאירו מספיק קופסית לתמיכה זה כמובן הכי פשוט ואם אין קופסית אזי יש צורך בתפירה של העדשה או בעדשה שתפוסה בקשתית.

04/12/2016 | 16:57 | מאת: אלי מנדה

האם קימת התפתחות טכנולוגית בנושא זה בשנים האחרונות? מה רמת הסיכון בניתוח כזה נאמר בגיל 13 -14 שנים ?

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות