שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

11/07/2016 | 09:03 | מאת: מישל

שלום רב ותודה על התשובה המהירה והברורה. ברצוני לדעת, האם למרות שיש קוצר ראייה גבוה כמו שלי רצוי בכל זאת לנתח קטרקט? האם הסיבוכים אותם ציינת הינם נדירים, או שכיחים אני מאוד מאוד חוששת. דבר נוסף קראתי באינטרנט שלא רצוי לייבש את השיער לאחר החפיפה עם מייבש שיער האם נכון הדבר? תודה רבה

ההחלטה אם מוצדק לנתח תלויה בירידה בראיה, בפער שנוצר בין העיניים ובהפרעה לתפקוד וכמובן בעוצמת הקטרקט ולכן איני יכולה לייעץ בעניין. צריך להחליט לפי ההפרעה לאיכות החיים בעיקר. הסיכון לקרע ברשתית או להיפרדות רשתית עומד על כ-4% בממוצע ופוחת ככל שהגיל עולה. אין מניעה מייבוש שיער במייבש שיער אחרי הניתוח.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות