ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

10/07/2016 | 19:04 | מאת: מישל

בימים הקרובים עלי לעבור ניתוח קטרקט, יש לי מספר שאלות: כיצד אצליח לא לזוז במהלך הניתוח? דבר שני יש לי קוצר ראייה גבוה -11.25 בעין שמאל והבנתי שיכולים להיות סיבוכים. מתי מותר לחפוף את השיער לאחר הניתוח וכיצד מונעים כניסת מים לעין המנותחת? בברכה ותודה

הראש מונח בתוך מעין שקע שמחזיק אותו והידיים של המנתח מונחות על מצחך כך שלא סביר שתזוזי. אכן קוצר ראיה גבוה יכול להיות כרוך בסיבוכים הן בשל מיתרי העדשה המתוחים יותר והן בשל הרשתית הדקה יותר והחשש מקרע בשבועות שאחרי הניתוח. חפיפת ראש יכולה להתבצע כבר כיומיים-שלושה אחרי הניתוח תוך הקפדה על עצימת העין. יש אנשים שמשתמשים במשקפי שחיה או שפשוט הולכים למספרה. בהצלחה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות