קטרקט איזו עדשה שנייה לשים

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

12/10/2020 | 20:41 | מאת: רוני

שלום לפני כחודש עשיתי ניתוח קטרקט בעין אחת בו שתלו עדשה לראייה מרחוק -ואכן הראייה לרחוק הוטבה אך שמתי לב שהראייה לקרוב (קריאה וכדומה) החמירה ,לגבי העין השנייה הוצאו לי שתי אפשרויות או להשתיל עדשה למרחק כמו בעין שבה הושתלה לי עדשה או השתלת עדשה לקרוב לדברי הרופא המוח מתרגל את השוני שבין שתי העדשות החדשות .אני ממש מתלבט במה לבחור ,אודה על עזרתכם

זו אכן התלבטות לא פשוטה. ההחלטה הקלה יותר היא ללכת עם האופציה של 2 עיניים זהות. זו הדרך הבטוחה ובדרך זו גם מקבלים את ראיה תלת מימדית מלאה. אם דוקא תירצה באופציה של מונו-ויז׳ן אז עדיף ללכת על טווח הביניים ולא על קריאה. מדובר על השארת קוצר ראיה של כ-1.75 שיאפשר עבודה מול מחשב ללא משקפיים ומשאיר פערפחות גדול בין העיניים.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות