ניתוח משולב קטרקט וקילוף מברנה ברשתית

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

23/06/2020 | 18:49 | מאת: יעקב אורון

שלום, בבדיקות OCT מצב הקרום לא מתפתח בשנים האחרונות. יש גם קטרקט באותה עין. ההתלבטות היא אם לעבור ניתוח משולב קטרקט וויטקרטומיה. או לחכות עם הויטרקטומיה. מקולה ERM עדינה ללא בצקת. 235CMT מקרון מה סיכויי ההצלחה הסיכונים ומה הסיכונים לניתוח קילוף הממברנה? יש מגבלות לאחר ניתוח כזה ? כמה זמן נדרש להתאוששות ? תודה

ההחלטה תלויה באופי הממברנה וכמה היא משפיעה על הראיה. זה לא משנה אם היא לא משתנה כבר או לא. (לפי התאור כנראה היא קלה ולא מפריעה לראיה המיוחד). אין נזק בהפרדת הניתוחים. אפשר להתחיל עם הקטרקט ולראות כמה שיפור יהיה. קטרקט בכל מקרה כדאי לעשות כי כשמנתחים ממברנה תמיד מתפתח אח״כ קטרקט או מחמיר הקטרקט הקיים.

19/02/2021 | 18:59 | מאת: יעקב אורון

תודה על תשובתך, בהתחשב במצב העין עם הERM כפי שמתואר, 1- האם רצוי ניתוח בלייזר 2- האם תהיה בעיה להשתיל עדשות מולטיפוקליות במקום עדשות רגילות תודה

19/02/2021 | 19:40 | מאת: ד״ר עדי מיכאלי

אין קשר לניתוח בלייזר. הלייזר הינו סכין מסייע וחשוב כשיש בעיות קרנית מסויימות או קטרקט מאד מתקדם למשל. עדשות מולטיפוקליות לא מתאימות במקרה של ממברנה אפירטינלית. בממברנה עדינה כמו שלך אפשר להשתיל עדשת EDOF כמו סימפוני. זו עדשה למוקד רחוק וטווח ביניים.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות