ניתוח קטרקט עם עדשות מתקדמות

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

20/06/2020 | 11:45 | מאת: יעל

שלום אני בת 56 וזקוקה לניתוח קטרקט בשתי העיניים יש לציין שאני מרכיבה משקפי אופיס שנותנים לי פתרון לכל שלושת המרחקים(קרוב,ביניים ורחוק).כמו כן יש לי צילנדר בשתי העיניים -בעין אחת 1 דיופטר ובעין השניה 2 דיופטר. אני מעוניינת לעבור את הניתוח עם השתלת עדשות מתקדמות ולכן יש לי כמה שאלות 1. האם אני צריכה את העדשה המולטיפוקלית או מולטיטורית ? ובמידה ואלך על המולטיפוקלית והמספר של הצילנדר יעלה בעתיד אז אצטרך משקפיים בכל במקרה? האם זה נכון? 2.מה אחוזי הורדת המשקפיים בעדשות המתקדמות? 3.מה הם תופעות לוואי בעדשות אלו? 4. האם יש מטופלים שלא הצליחו להתרגל לעדשות המתקדמות והיו צריכים להחליפן לעדשות רגילות בניתוח נוסף? תודה על תשובתך

כנראה שכן תזדקקי לעדשות מולטיפוקליות טוריות. העדשות כנראה יפטרו אותך מהתלות במשקפיים ב-95% מהזמן. יש סיכוי שב-5% מהזמן כן תזדקקי למשקפיים. כעיקרון המספר אמור להשאר יציב כל החיים אבל כן ייתכנו שינויים קלים במהלך החיים. החיסרון המרכזי של המרכיב המולטיפוקלי הוא הילות סביב מקורות אור בעיקר בלילה וקצת תחושת חושך בעיקר במקומות יותר חשוכים יותר. למשל במסעדה יותר חשוכה.

20/06/2020 | 14:00 | מאת: יעל

במקרה של הילות וסינוורים למקומות חשוכים שציינת, אוכל להשתמש במשקפיים רגילות(לא מולטי פורמליות) שיעזרו לי למקרים הספציפיים האלו ? תודה

כן אבל ההילות נובעות ממבנה העדשה והן חלק מתופעות הלוואי. עם הזמן ישנה הסתגלות אבל משהו תמיד נשאר.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות