סינוור בעת נהיגה לכיוון השמש

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

25/05/2020 | 21:26 | מאת: שמואל

שלום, בן 27, העיניים שלי רגישות לאור חזק ובנהיגה לכיוון מערב כשעה לפני השקיעה קשה לי מאוד לראות, כלומר הכל מסנוור - הכביש, שמשות הרכבים, גם קשה כמובן להרים את העיניים לכיון הרמזור כי שם נמצאת השמש. כמובן שאני משתמש במשקפי שמש פולרייזד ובסך השמש, האם זה נשמע סביר? מה ניתן לעשות? יש לציין שנבדקתי ע"י רופא עיניים לפני כשבועיים בהרחבת אישונים ללא ממצאים כלשהם. תודה רבה

אם מדובר בתופעה חדשה כדאי לבדוק אפשרות של יובש בעיניים. פשוט לטפטף במשך היום לפחות 4 פעמים ביום טיפות איכותיות של דמעות מלאכותיות, במשך שבועיים. אם יש שיפור, להמשיך בכך. אם אין שיפור- לחזור על הבדיקה. ייתכן שפיספסו משהו. אם לא תמצא כל בעיה כדאי להתייעץ עם נוירולוג. הסיבה לסינוןר יכולה להיות גם עיצבית, אבל פחות סביר.

26/05/2020 | 06:40 | מאת: שמואל

תודה רבה דוקטור, בהחלט אנסה! נראה האם יש שיפור. רק כדי לשלול סיבות אפשריות, במידה והיה מדובר בסיבה נוירולוגית, האם היו תסמינים נוספים? תודה רבה

זה יכול להיות כל סימן נוירולוגי אפילו כאב ראש ועד שום בימן נוסף. לא צריך להלחץ מזה כי רוב הסיכויים שלא בזה מדובר!

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות