עין שניה ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

25/03/2020 | 07:47 | מאת: רוניג

עברתי ניתוח בעין ימין והראייה -2.25 בדיוק לפי התכנון. האם לא כדאי לי בכל זאת לכוון את העין השניה טיפה יותר לטווח הביניים ? כשאני עם משקפיים למחשב אני רואה ברור את המחשב וגם מתקבל על הדעת ליותר רחוק. הטווח הזה חשוב לי . תודה

אם העין של מינוס 2.25 רואה טוב מאד לקרוב ולא קשה לך לקרוא רק עם עין אחת אז בהחלט נשמע לי נוח לכוון את השניה לטווח ביננים. עקרונית אפשר גם לכוון לרחוק אם תגלה שהעין שכבר נותחה מסתדרת טוב גם במחשב.

25/03/2020 | 08:05 | מאת: רוניג

המספר שלי בעין שמאל גבוה -8 כך שאין לי אפשרות כל כך לעשות סימולציה . -1.75 נשמע לך סביר כדי לאפשר שיתוף פעולה מסוים בין העיניים ?

בהחלט סביר. אם הראיה בעין הלא מנותחת טובה עדיין, ניתן לעשות אצל אופטומטריסט, סימולציה עם עדשת מגע.

27/03/2020 | 16:04 | מאת: רוניג

בסופו של דבר ביקשתי -1.5 כי זה המספר שנוח לי עם משקפיים - גם סביר לא ?

סביר בהחלט. אין הבדל ממש בין 1.5 לבין 1.75.

27/03/2020 | 16:11 | מאת: רוניג

תודה רבה דר מיכאלי :-)

30/03/2020 | 14:09 | מאת: רוניג

עשיתי כמה ניסיונות ומסתבר שכשעין שמאל היא המטושטשת ועין ימין רואה ברור מתקבלת תממונה ברןרה משתיהן ולא מרגישים אבל ההיפך לא נכון. ז"א שבקריאה אני מסודר אבל טווח ביניים לא . האופטיקאי שלי טוען שזה עניין של הסתגלות והמח ייתן את העדיפות לפי הצורך (סהכ ההפרש הוא 0.75)ץ מה דעתך ?

מה שאני יכולה לומר זה שפער של 0.75-1.0 דיופטר מהעין השניה אמור להקנות לך ראיה בטווח הביניים

30/03/2020 | 14:47 | מאת: רוניג

תודה

05/04/2020 | 13:14 | מאת: רוניג

היום הייתי אצל אופטומטריסט : ימיו : -2.5 שמאל: -0.5 צילינדר -1.25 ז"א הוא טוען שאפקטיבית ההפרש בין העיניים הוא 2.

לא מבינה מה אתה רוצה לומר אבל ההבדל בין העיניים הוא קצת פחות מ-1.5 דיופטריות.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות