ניתוח קטרקט שאלות כללי

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

06/10/2019 | 18:34 | מאת: איתי

אחרי ניתוח קטרקט מבקש לדעת מס דברים : מיופיה גבוהה ? חדות ראיה ימין distance sc 6/6 חדות ראיה שמאל distance sc 6/15 distance ph 6/10 מה זה אומר באופן כללי והאם זה אומר גם לגבי נהיגה ? ימין קרנית -צלקות ניתוחיות מה זה והאם יכול להיעלם עם הזמן ? לשכה קדמית עמוקה C+F ??

עין אחת רואה מצויין בלי משקפיים לרחוק וזה מספיק לנהיגה בלי משקפיים על רכב פרטי אך לא ציבורי או אופנוע כבד. הצלקות בקרנית אחרי ניתוח כלשהו שעברת וזה יישאר תמיד.

07/10/2019 | 08:32 | מאת: איתי

עברתי את הניתוח בשני העיניים בעין שמאל בקרנית איו צלקות איך זה שיש בימין צלקות ממה זה נגרם הרופא המנתח לא רואה את זה בניתוח או לאחריו? מה המלצתך?

קשה לי לדעת. תצטרך לשאול את המנתח.

07/10/2019 | 20:19 | מאת: איתי

הצלקות בקרנית זה דבר שיכול שיקרה בניתוח קטרקט? או שזה דבר לא תקין אם זה קורה ?

כעיקרון בכל ניתוח נוצרת צלקת ניתוחית. העובדה שמצויינת צלקת רק בעין אחת מוזרה.

08/10/2019 | 13:02 | מאת: איתי

מה לדעתך כדאי לעשות? ממשיך לשים טיפות סטרודקס מכיון שהיה לי אודם בעין ביום ראשון הרופא עינים אמר לשים כמה ימים בכלל את הצלקת ניתן לראות במראה או שהרופא יוכל רק לראות בעזרת מכשור ? תודה רבה

אני מציעה לעשות מה שהרופא ביקש. לפעמים צלקות הן מאד בולטות ולבנות ואז אפשר גם להבחין בהן במראה, אבל בדרך כלל רק במנורת הסדק של רופא העיניים. לפעמים טיפות כמו סטרודקס יכולות להבהיר או להעלים חלק מהצלקת .

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות