איזה טיפול יש לבצקת קרנית לאחר נתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

24/09/2019 | 17:44 | מאת: ראובן

נתוח קטרקט מוצלח מאוד, אחרי 4 ימים ללא זהום ללא נסיגה בראיה, נוצר מסך ערפל, בבדיקה בצקת בקרנית. איזה טיפול נהוג, מקבל כעת רק טיפות סטרודקס, ההופלוקס הופסק. הומלץ טיפות מי מלח. באם יש תרופה נוספת ממולצת לבצקת, כמה זמן זה יכול להמשך? זה הפיך לחלוטין? תודה, שנה טובה.

הבצקת בדרך כלל הפיכה. 4 ימים זה ממש שלב מוקדם. אצל כל אחד זה אחרת- לפעמים תוך שבוע הבצקת חולפת ולפעמים אחרי חודשיים אפילו. תלוי גם בגורם. בשלב זה אין טיפול אחר. רק בעתיד אם הבצקת לא תחלוף אחרי מספר חודשים ועדיין מוקדם לחשוב על כך.

24/09/2019 | 20:45 | מאת: ראובן

תודה על התשובה, האם טיפות שטיפת עיניים יכולות גם לעזור לבצקת. עם או בלי מי מלח, כי זה שורף קצת. אפשר לשלב גם טיפות דמעות מלאכותיות במקביל? תודה

הן לא אמורות לעזור. אם הן מקלות עליך אפשר להשתמש בהן אבל במרחק של זמן ממי המלח.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות