בחירת סוג העדשה בניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

10/07/2019 | 16:06 | מאת: דודי

אני בן 72 עם קוצר ראיה גבוה בימין -12 ובשמאל בסביבות -6/7. מה מומלץ עבורי ? מונופוקל או מולטי ? האם יש חשיבות גם לתוצרת העדשה? וכן לתקן לרחוק או לקרוב בהתחשב שאני משתמש די הרבה במחשב.

אם לא אכפת לך שיהיו לך משקפיים אזי האופציה שהטובה ביותר הינה עדשות מונופוקליות ולא מולטיפוקליות וכן ששתי העיניים תהיינה זהות. אני חושבת שזו אופציה מצויינת לכוון לטווח המחשב ואז תזדקק למשקפיים לרחוק ולקריאה. תוכל להרכיב משקפיים מולטיפוקליים. אופציות אחרות הן לכוון לקריאה, לכוון לרחוק, עדשות מולטיפוקליות וגם עין אחת לרחוק ואחת למחשב. כל זה תלוי גם במדידות שתעבור ואם זה באמת מתאים. מה שאמרתי רק תאורטי.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות