אופו ביצוע ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

26/06/2018 | 18:37 | מאת: אורית

שלום רב אמי פנתה למרפאה פרטית על מנת לבצע ניתוח קטרקט. במרפאה נמסר לה שהיא תצטרך לעבור את ניתוח הקטרקט בבית חולים ציבורי באמצעות טשטוש(עקב אי שיתוף פעולה מצידה בזמן בדיקת העיניים) פנינו לבית חולים ציבורי ושם טוענים שאי אפשר להשתמש בטשטוש אלא בהרדמה מלאה. לאמי יש כמה מחלות נוספות ואנחנו חוששים מניתוח בהרדמה מלאה. האם אי אפשר לנתח בטשטוש? בברכה אורית

אפשר לבצע את הניתוח בטשטוש/סדציה. לא ברור לי למה נאמר שלא. יתכן שמבחינת המערכת באותו בית החולים העניין לא מתאפשר.

26/06/2018 | 23:36 | מאת: אורית

תודה על תשובתך. מדובר במרפאת עיניים בית חולים איכילוב. הרופא שקיבל אותה היה מתנשא וחסר סבלנות, ואמר לי שבטשטוש אם היא תזוז לפתע העין יכולה להיפגע. האם כדאי לפנות לבית חולים ציבורי אחר?

אפשר לבקש ייעוץ נוסף באיכילוב וכמובן ניתן לנסות לפנות לבית חולים אחר.

26/06/2018 | 23:46 | מאת: אורית

תודה על תשובתך. האם זה נכון שבזמן ניתוח בטשטוש המטופל עלול לזוז והרופא יכול לפגוע בטעות בעינו של החולה?

כן. תגובה כזו עלולה לקרות. אם אכן מדובר במקרה של חוסר שיתוף פעולה מוחלט הרי שאין מנוס מהרדמה כללית. אם ישנו חוסר שיתוף פעולה חלקי הנובע מלחץ וחרדה וישנו שיתוף פעולה סביר, לא סביר שדבר כזה יקרה.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות