נגישות
נגישות

טיפול לייזר יאג - התלבטות

דיון מתוך פורום  קטרקט בניהול עמותת לראות

11/04/2017 | 21:02 | מאת: דנה

לפני 3 שנים עברתי ניתוח קטרקט בעין אחת. לאחרונה נבדקתי שוב אצל רופא העיניים עקב ראיה מטושטשת (בשתי העיניים) והוא הפנה אותי לליזר יאג בעין המנותחת + ניתוח קטרקט בעין השניה. הרושם שקיבלתי בנוגע לליזר יאג הוא שמדובר בפרוצדורה פשוטה וטריביאלית. כשהייתי בבדיקה בבית החולים (הציבורי) לקראת ניתוח הקטרקט בעין השניה, המתמחה שבדק אותי אמר לי לגבי הלייזר יאג שמדובר בפרוצדורה עם סיכונים רבים כגון היפרדות רשתית, שזה דבר שעושים רק כשהמצב חמור ואין ברירה, ושטיפול זה נעשה בבית החולים על ידי מתמחים. אוסיף עוד שבעין שנותחה היה לי מספר גבוה (9) ואני רואה קצת מטושטש בעין הזאת. זה לא חמור, אבל זה מפריע לי. יש לי תור ללייזר יאג למועד קרוב, ודבריו של המתמחה עוררו אצלי חששות גדולים. אני לא יודעת אם עדיף לדחות (לשלב שהמצב יחמיר) או לפחות לאחר שאעשה את הניתוח בעין השניה בעוד שלושה חודשים (כדי שאשאר עם עין אחת מתפקדת, אני עובדת במשרה מלאה וזקוקה לעיניים בעבודתי). אני גם מתלבטת אם לעשות את הלייזר יאג באופן פרטי (וכך להבטיח ביצוע על ידי רופא מיומן). מאד אודה לעצתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

טיפול בלייזר יאג הינו פרוצדורה שגרתית המבוצעת בכשליש עד מחצית מהמנותחים במוקדם או במאוחר. עם זאת ישנם סיכונים כגון פלואטרים או נקודות שחורות שבדרך כלל נעלמות אחרי מספר ימים ובאופן נדיר ייתכנו סיבוכים ברשתית כגון בצקת במקולה או קרע ואף הפרדות. במי שהיה קצר רואי כמוך הסיכון לקרע או הפרדות יכול להגיע עד 4%. לי נשמע שאת זקוקה לטיפול. הייתי מתחילה עם העין שמפריעה לך יותר.

מנהלי פורום קטרקט בניהול עמותת לראות