תופעות לוואי לאחרת כריתת אדמונה של ההיפופיזה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

03/07/2016 | 15:39 | מאת: נגה

הבת שלי עברה ניתוח כריתת אדנומה בהיפופזה 9.5 מ"מ לפני כעשרה ימים. בבדיקה הראשונית למחרת הניתוח ירדה רמת הפרולקטין מ- 5,700 ל- 2,500. היום עשרה ימים אחרי רמת הפרולקטין עדיין גבוהה ועומדת על 2,170. הבת עדיין סובלת מכאבי ראש ועייפות. שאלתי: מה רמת הפרולקטין האמורה להיות לאחר ניתוח בו הוסר כל הגידול? האם העובדה שעדיין יש פרולקטין גבוה בדם מעידה על בעיה ?

אם הוסר כל הגידול, רמת הפרולקטין אמורה לחזור לנורמה. בינתיים יש מגמת ירידה ויש להמשיך ולעקוב אחר רמת הפרולקטין למשך עוד מספר שבועות.

מנהל פורום גידולי מוח